Kategóriák 2022.

Használt rövidítések: FWD-elsőkerék hajtás, RWD: hátsókerék hajtás, AWD: négykerék hajtás    AUTÓ 2000 ccm ALATTI SZÍVÓ és 1600 ccm ALATTI DIESEL  Ide tartozó autók: Minden 2 vagy 4 ütemű, soros, V, Boxer vagy Wankel elrendezésű, négy kerékkel rendelkező autó, melyek 2 vagy 4 kerék hajtásúak, . 2000 – Wankel esetében 1000 – ccm alatti FWD/RWD/AWD […]

2022. április. 9. szombat

0 hozzászólás


Használt rövidítések: FWD-elsőkerék hajtás, RWD: hátsókerék hajtás, AWD: négykerék hajtás   
AUTÓ 2000 ccm ALATTI SZÍVÓ és 1600 ccm ALATTI DIESEL  Ide tartozó autók: Minden 2 vagy 4 ütemű, soros, V, Boxer vagy Wankel elrendezésű, négy kerékkel rendelkező autó, melyek 2 vagy 4 kerék hajtásúak, . 2000 – Wankel esetében 1000 – ccm alatti FWD/RWD/AWD szívó benzines és 1600 ccm alatti szívó vagy egyszeresen feltöltött diesel (motorban a robbanást nem elektromos szikra okozza ) autó      JELÖLÉSE: P1   
AUTÓ 2000 ccm FELETTI SZÍVÓ és 1600 ccm FELETTI DIESEL  ÉS 1500 ccm ALATTI FELTÖLTÖTT FWD  Ide tartozó autók: Minden 2 vagy 4 ütemű, soros, V vagy boxer vagy Wankel elrendezésű, négy kerékkel rendelkező autó, melyek 2 vagy 4 kerék hajtásúak, . 2000 – Wankel esetében 1000 – ccm feletti FWD/RWD/AWD szívó benzines és 1600 ccm feletti szívó vagy egyszeresen feltöltött diesel (motorban a robbanást nem elektromos szikra okozza) autó, illetve elsőkerék hajtásúak, és motorja feltöltővel turbó, kompresszor vagy nitroval szerelt benzinüzemű. Vagy a turbó mellett egy vagy több további feltöltést, üzemanyag hozzákeverést alkalmazó Diesel és lökettérfogatuk 1500 – Wankel esetében 750 – ccm vagy az alatti       JELÖLÉSE: P2   
AUTÓ 1500 ccm FELETTI FELTÖLTÖTT FWD  ÉS 2500 ccm ALATTI FELTÖLTÖTT RWD/AWD  Ide tartozó autók: Minden 2 vagy 4 ütemű, soros, V vagy boxer vagy Wankel elrendezésű, négy kerékkel rendelkező autó, melyek elsőkerék hajtásúak, és motorja 1501 – Wankel esetében 750 – ccm feletti feltöltővel turbó, kompresszor vagy nitroval szerelt benzinüzemű vagy a turbó mellett egy vagy több további feltöltést, üzemanyag hozzákeverést alkalmazó Diesel. Illetve melyek 2 hátsó- vagy 4 kerék hajtásúak, és motorja feltöltővel turbó, kompresszor vagy nitroval szerelt benzinüzemű. Vagy a turbó mellett egy vagy több további feltöltést, üzemanyag hozzákeverést alkalmazó Diesel. 2500 – Wankel esetében 1250 – ccm alatti FELTÖLTÖTT RWD/AWD        JELÖLÉSE: P3   
AUTÓ 2500 ccm FELETTI FELTÖLTÖTT RWD/AWD  Ide tartozó autók: Minden 2 vagy 4 ütemű, soros, V vagy boxer vagy Wankel elrendezésű, négy kerékkel rendelkező autó, melyek 2 hátsó- vagy 4 kerék hajtásúak, és motorja feltöltővel turbó, kompresszor vagy nitroval szerelt benzinüzemű. Vagy a turbó mellett egy vagy több további feltöltést, üzemanyag hozzákeverést alkalmazó Diesel. 2500 – Wankel esetében 1250 –  ccm feletti FELTÖLTÖTT RWD/AWD        JELÖLÉSE: P4   
  SPECIÁL    Ide tartozó autók: Minden 2 vagy 4 ütemű, soros, V, Boxer vagy Wankel elrendezésű, négy kerékkel rendelkező autó (kivéve a támasztókerekeket), melyek 2 vagy 4 kerék hajtásúak, Illetve más egyéb, a benzintől vagy gázolajtól eltérő üzemanyaggal működnek.  A speciál kategória módosított alvázzal rendelkezhet és 30 colnál nagyobb átmérőjű és 375 milliméternél szélesebb kereket használ és 9.500 másodperc ( 201 méteren 6.5 sec ) alatt teljesíti a 402.33 méteres távot. 
Dragster: Módosított vagy egyedi alvázon épített jármű 30”-nál nagyobb átmérőjű és 375 milliméternél szélesebb abroncsot használ.
Engedélyezett üzemanyag benzin, diesel, ethanol, E85. Methanol és nitrometán nem engedélyezett.
Feltöltés és methanol befecskendezés megengedett    
JELÖLÉSE: P5   
DRAGSTER P6 Ide tartozó autók: Minden 2 vagy 4 ütemű, soros, V, boxer vagy Wankel elrendezésű motorral hajtott, négy kerékkel rendelkező autó (kivéve a kitámasztókerekeket), melyek 2-kerék hajtásúak.Tetszőleges hajtóanyaggal üzemelnek (ellenőrizhető tulajdonságokkal, és a biztonságos kezeléséről a versenyző vagy csapata köteles gondoskodni).Módosított vagy egyedi alvázon épített jármű 30”-nál nagyobb átmérőjű és 375 milliméternél szélesebb abroncsot használ, és nem rendelkezik, ajtokkal illetve zárt boritással, karoszériával.      

MOTOROS KATEGÓRIA: 2022

Általános szabályok:

STREET ROBOGÓ kategóriában hosszú ruházat, valamint kesztyű használata kötelező!

B2-B8-os kategóriákban zárt protektoros ruházat, kesztyű és csizma használata kötelező!

B1-es (robogó) kategóriában a váltóház könnyíthető de le nem szerelhető!

B2-B6-ös kategóriákban a blokk tuning engedélyezett, a kipufogó- és az elektronika rendszer módosítható. Villanyakat maximum 30mm-re lehet leengedni, ekkor viszont az ÁLLÍTHATÓ  kormánylengéscsillapító kötelező! Slick gumi, lehúzató, ültető “kutyacsont” használata tilos (első-hátsó futóműnek rugózni kell)!

A pályaidom használata engedélyezett kivétel a B5-B6 kategória., idomok leszerelhető, rendszám nem kötelező..

Első-hátsó fékberendezésnek működőképesnek kell lennie!!!

A turbós, nitrós motorokat a SUPER STREET SPECIÁL kategóriába soroljuk!

Versenyzők között a motorcsere tilos, kivéve ha teszt futamot megy ebben az esetben ezt jelezni kell a gépátvevőnek illetve a startmarsalnak (az elért idő nem regisztrálható)

–          Túlsúlyos motoros versenyzőknél (105kg-tól) a lehúzató használata engedélyezett, de működő ÁLLÍTHATÓ kormánylengéscsillapító kötelező.

Felnevezés engedélyezve van kivétel a B5 kategóriából a B6 kategóriába.

Idő és sebességrekord motoros kategóriáknál az abszolút rekordhoz viszonyul megfutása esetén kapható, 100-100 pont!

STREET ROBOGO – Ide tartozó motorkerékpárok: ROBOGÓK ÉS SEGÉDMOTOR-KERÉKPÁROK. melyek hengerűrtartalma nem haladja meg a 70 ccm –t. Erőforrása 2 vagy 4 ütemű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, és motorja szívó üzemű, tehát nincs feltöltő berendezéssel ellátva. Rúgóstagok átalakítható, de nem merevíthető ki. Üzemanyaguk bármi lehet.
JELÖLÉSE: B1

STREET 400 – Ide tartozó motorkerékpárok: Minden sorozatgyártású 2 vagy 4 ütemű, soros vagy V vagy boxer elrendezésű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, amely hengerűrtartalma 71 ccm és 450 ccm között van, és motorja szívó üzemű, tehát nincs feltöltő berendezéssel ellátva. Blokk tuning engedélyezett, a kipufogó- és az elektronika rendszer módosítható. Slick gumi, lehúzató használata tilos! Üzemanyaguk bármi lehet.
JELÖLÉSE: B2

STREET 600 – Ide tartozó motorkerékpárok: Minden sorozatgyártású 2 vagy 4 ütemű, soros vagy V vagy boxer elrendezésű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, amely hengerűrtartalma 451 ccm és 675 ccm között van, és motorja szívó üzemű, tehát nincs feltöltő berendezéssel ellátva. Blokk tuning engedélyezett, a kipufogó- és az elektronika rendszer módosítható. Slick gumi, lehúzató használata tilos! Üzemanyaguk bármi lehet.
JELÖLÉSE: B3

STREET 750 – Ide tartozó motorkerékpárok: Minden sorozatgyártású 2 vagy 4 ütemű, soros vagy V vagy boxer elrendezésű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, amely hengerűrtartalma 676 ccm és 955 ccm között van, és motorja szívó üzemű, tehát nincs feltöltő berendezéssel ellátva. Blokk tuning engedélyezett, a kipufogó- és az elektronika rendszer módosítható. Slick gumi, lehúzató használata tilos! Üzemanyaguk bármi lehet. Ebbe a kategóriába soroljuk az OLD TOP (1996 előtti gyártású) motorokat: azaz a ZZR1100, CBR900, GSX1100.
JELÖLÉSE: B4

STREET 1000 – Ide tartozó motorkerékpárok: Minden sorozatgyártású 2 vagy 4 ütemű, soros vagy V vagy boxer elrendezésű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, amely hengerűrtartalma 956 ccm és 1000 ccm között van, és motorja szívó üzemű, tehát nincs feltöltő berendezéssel ellátva. Blokk tuning engedélyezett, a kipufogó- és az elektronika rendszer módosítható. Slick gumi, lehúzató használata tilos! Üzemanyaguk bármi lehet.
JELÖLÉSE: B5

STREET 1000+ – Ide tartozó motorkerékpárok: Minden sorozatgyártású 2 vagy 4 ütemű, soros vagy V vagy boxer elrendezésű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, amely hengerűrtartalma meghaladja az 1000 ccm és motorja szívó üzemű, tehát nincs feltöltő berendezéssel ellátva. Blokk tuning engedélyezett, a kipufogó- és az elektronika rendszer módosítható. Slick gumi, lehúzató használata tilos! Üzemanyaguk bármi lehet.
JELÖLÉSE: B6

SUPER STREET 1000 Ide tartozó motorkerékpárok: Minden sorozatgyártású 2 vagy 4 ütemű, soros vagy V vagy boxer elrendezésű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, motorja szívó üzemű, tehát nincs feltöltő berendezéssel ellátva. Rugózó elemek cserélhetők, összehúzathatók, leültethetők. A tengelytáv módosítható Maximális tengelytáv: 1730mm. Ide tartoznak a B5-B6 kategóriába nem megfelelő idomos motorkerékpárok. A futómű módosításánál az ÁLLÍTHATÓ kormány lengéscsillapító használata kötelező!!! A motor szabad magassága (legalacsonyabb pontja) 0,5 Bar-os keréknyomásnál pilótával együtt minimum 50 mm-re van a földtől. Slick gumi, lehúzató engedélyezve van. Zsinóros vészleállító használata kötelező! Üzemanyaguk bármi lehet.

JELŐLÉSE: B7

SUPER STREET SPECIAL – Ide tartozó motorkerékpárok: Minden olyan 2 vagy 4 ütemű, soros vagy V vagy boxer elrendezésű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, motorja valamilyen feltőltő rendszerrel rendelkezik( turbó, nitro, kompresszor), melynek épített illetve módosított váza és futóműve van. A motor szabad magassága (legalacsonyabb pontja) 0,5 Bar-os keréknyomásnál pilótával együtt minimum 50 mm-re van a földtől. Maximális tengelytáv: 1730mm. ÁLLÍTHATÓ kormány lengéscsillapító használata kötelező!!!  Mindenféle módosítás, Slick gumi, engedélyezve van. Zsinóros vészleállító használata kötelező!

JELŐLÉSE: B8

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá!

5 + 8 =