2022. versenykiírás

Versenykiírás 2022. 1.) A Westdragrace Sportegyesület megrendezi Gyorsulási Versenysorozatát 2018 évben. A rendezvényen Autós-Motoros Gyorsulási Verseny kerül lebonyolításra. A verseny hivatalos neve: Westdragrace Kupa A verseny időpontjai és helyszínei: Április 17. vasárnap Fertőszentmiklós Június  12. Vasárnap, Fertőszentmiklós Július 17. vasárnap (Fertőszentmiklós) Szept. 25. Vasárnap  Fertőszentmiklós 2.) A verseny titkárságának címe: Versenynap előtt: Westdragrace Sportegyesület 9300.Csorna, […]

2022. április. 9. szombat

0 hozzászólás


Versenykiírás 2022.

1.) A Westdragrace Sportegyesület megrendezi Gyorsulási Versenysorozatát 2018 évben. A rendezvényen Autós-Motoros Gyorsulási Verseny kerül lebonyolításra.

A verseny hivatalos neve: Westdragrace Kupa

A verseny időpontjai és helyszínei:

Április 17. vasárnap Fertőszentmiklós

Június  12. Vasárnap, Fertőszentmiklós

Július 17. vasárnap (Fertőszentmiklós)

Szept. 25. Vasárnap  Fertőszentmiklós

2.) A verseny titkárságának címe:

Versenynap előtt: Westdragrace Sportegyesület 9300.Csorna, Soproni u. 66/F

Telefon: 06-70-9417646

E-mail: westdragrace@gmail.com

www.westdragrace.com

A versenyiroda munkanapokon 08,00 – 17,00 óráig tart nyitva.

Versenynapon: Meidl-repülőtér versenypálya

Telefon: 06-70-9417646

A versenyiroda a versenynapon 08,00 órakor nyit.

A versennyel kapcsolatban minden információ megtalálható az Interneten: www.westdragrace.com

3.) A versenypálya.

A Versenypálya a Meidl-repülőtér versenypályán (Fertőszentmiklós kerül lebonyolításra.

A drag versenyek pályáinak az alábbi feltételeket kell teljesítenie:
– Két párhuzamos pályatest, sík területen. Minimum 15m, maximum 22m szélességben a két pálya összesen.
– A pályát a nézőktől betonfallal vagy szalagkorláttal, vagy fém kordonnal kell elválasztani, minimum 5m bukótérrel.
– A pályán szilárd burkolatú, egyenes kifutó részt kell kialakítani a cél után, mely minimális hosszának meg kell egyeznie a kijelölt versenytávval.

4.) Az esemény a jelen versenykiírás alapján kerül lebonyolításra.

5.) Hivatalos személyek.

A szervezés vezetője: Kiss Tibor, Káldy Péter

Versenyigazgató:

Kiss Tibor Fertőszentmiklós

6.) A versenyek lebonyolítása:

A kezdést követően időmérő edzésre kerül sor, melyen mindenki részt vehet, aki nevezett a versenyben, és megfelelt a fenti feltételeknek. Az időmérő edzés során legalább 1 érvényes mért időt kell teljesíteni ahhoz, hogy valaki a döntőbe kerülhessen. A döntőbe a kategóriánkénti a legjobb nyolc időt teljesített versenyző kerül be. A döntő futamokon az induló párosból az kerül ki győztesen, aki előbb halad át a célvonalon.

A futamok alkalmával a rajtnál fotocella együttes működik, tehát az edzések alatt az időmérő berendezést a szabad jelzés után mindenki maga indítja. A versenyek döntő futamaiban viszont aki a rajt pillanatában belép, a futama érvénytelennek tekintendő.

Általános időterv:
8.30 kapunyitás, nevezés, gépátvétel kezdete
9.00 vegyes edzés
10.00 motoros edzés
11.00 autós edzés
12.00 motoros edzés, motoros nevezés vége
12.30. motoros edzés vége
12.30 autós edzés
13.30 motoros döntő
14.00 autós edzés
15.00 motoros díjátadó, autós nevezés vége
16.30 kvalifikáció lezárása
17.00 Profi autós döntők
17.30 Amatőr autós döntők
19.00 autós díjátadó

7. Burnout – előkészítő zóna:

A versenytávot megelőző pályatesten kordonnal elzárt módon gumimelegítő-zóna kerül kialakításra. A gumimelegítő-zónába a versenyzők csak a rajtbíró (start marshall) vagy segítő sportbírójának engedélyével léphetnek be, miután az előző versenyző(páros) a rajtot elhagyta.

Rajt előkészítő zóna – a rajtbíró egyértelmű utasításaival engedi be a versenyzőket a rajt-előkészítőbe, miután meggyőződött róla, hogy a versenypálya teljes hosszában akadálymentes, az előző versenyző(páros) áthaladt a célvonalon .

8.) Rajtlámpa:

A rajtlámpa jelzi azokat a funkciókat, melyekre a versenyzőknek szükségük van a rajtponthoz való beállásra, illetve a rajt pillanatának helyes megválasztására. Tehát ez a lámpa sor jelzi a versenyzőnek, hogy elfoglalhatja helyét a rajtvonalon, illetve, hogy mikor van szabályos rajtpozícióban. Ezen felül a lefutó fényjelzés alapján a zöld lámpa felvillanása jelzi a rajt pillanatát. A rajtlámpa piros fényének felvillanásával jelzi, ha esetleg a rajt szabálytalan volt. (beugrás vagy visszagurulás a rajt pillanatában). De a rajtlámpa jelzi ki a versenyben elért futamgyőzelmet is. 

Hibás rajt, piros lámpa:

Amennyiben a rajt pillanatában a versenyjármű előregurul a guard-beam fotocellát megszakítja beugrás miatt szabálytalan a rajt, illetve amennyiben hátragurul, és a rajt pillanatában a STAGE fotocellákat nem szakítja visszamozdult rajt miatt szabálytalan.

A fotocellák optikai elven működnek, amennyiben a fizikai szabad átlátást a két szenzor között bármi zavarja, a mérés nem indítható, illetve érvénytelen a futam.

9.) Fotocellák:

Minden pályán külön-külön elhelyezett fotocellák biztosítják a hiteles mérést.

Sorrendben:

1. pre-stage
2. stage
3. guarg beam
4. 60 feet
5. 201m speed
6. 201m time
7. 402m speed
8. 402m time

10.) Célvonal:

Minden versenypályáról jól láthatóan, zászlókkal jelölve, sötétben jelzőfénnyel megvilágítva.

11.) Időmérés:

Minden egyes időmérési pontban a mért eredmény ezred másodpercnyi pontosságú. 

A nettó idő mérését a stage(2.) fotocella sugarának felépülése vagy a guard beam(3.) megszakítása indítja. A nettó idő mérése is csak szabályos rajt, azaz pozitív reakcióidő esetén lehetséges. 

A reakció idő mérése a zöld lámpa felvillanásától a nettó idő mérésének kezdetéig tart. 

A bruttó idő a nettó idő és a reakcióidő összege. 

A rendezőnek lehetősége van félpályánál részidőt és sebességet mérnie a versenyzők tájékoztatására. 

A versenytáv lefutása után az elért idő és sebesség kijelzőkön is megjelenítésre kerül.
A futamról a rendező timeslipet bocsájt ki minden versenyzőnek , ezen minden mért adat nyomtatásra kerül.

Központi információs pulton lehetőség van visszakeresni rajtszám , vagy kategória szerint a futamokat, illetve a kvalifikációs listát.

12.) Rajtszám

Minden gépátvételen megfelelt versenyjárművet rajtszámmal kell ellátni, ezt a versenyjármű bal oldalán kell elhelyezni.
Egy rajtszámmal csak egy versenyző versenyezhet, lehetőség van egy versenyjárművel több versenyző indulására is külön nevezéssel és rajtszámmal, ebben az esetben a legjobb időeredményt elért versenyző indulhat a döntőkben, a többi pilóta automatikusan kiesik a döntőzésből!

13.) Nevezés

A nevezést az olvashatóan kitöltött és aláírt nevezési lapon lehet leadni a verseny napján, a helyszínen, az adminisztratív átvételen. Amennyiben van nevezési díj, akkor azt az adminisztratív átvételen kell befizetni az adott verseny Versenykiírása szerint.

A versenyző a nevezési lap aláírásával kijelenti, jelen szabályzatot, az adott verseny Versenykiírását elfogadja és a rendezvény ideje alatt nem áll alkoholos vagy kábítószeres befolyás alatt. A verseny vezetőségének bármikor joga van ezt ellenőrizni a rendezvény ideje alatt. 

Egy versenyző több versenyjárművet is nevezhet különböző kategóriákba, viszont egy kategóriában csak egy versenyjárművel versenyezhet.

Egy járművet csak egy kategóriába lehet benevezni adott versenynapon és azt csak a nevezést leadó versenyző vezetheti, kivéve a rajtbírótól kapott felhatalmazás alapján végrehajtott tesztfutamokat

A versenyjárművet a technikai szabályok alapján egy adott kategóriába sorolják, a versenyző ott jogosult indulni.

Amennyiben egy verseny alatt a versenyjármű eltér a nevezéskor leadott állapottól (autó, versenyző, feltöltés, meghajtás vagy a megváltozott lökettérfogat más kategóriába sorolná), és a módosítás után nem jelentkezik ismételt gépátvételre és kategorizálásra, amit a verseny sportbírói bármikor ellenőrizhetnek, akkor a versenyző kizárásra kerül. 

Profi kategóriák versenyzői nevezésüket legkésőbb 2 órával a döntők megkezdése előtt kötelesek személyesen benyújtani. Ez alól csak a verseny rendezője adhat felmentést

A nevezéseket a mellékelt nevezési lapon kell leadni a verseny napján, a helyszínen: Autóknak 15.00-ig, Motoroknak 12.00-ig.

Nevezési díj: 3000 ft.

13.) Gépátvétel:

Az adminisztratív és technikai átvételre a depó területén belül kerül sor, a Versenykiírás szerint. 

Tilos a gépátvétel után a versenyjárművön kategóriát módosító vagy biztonsági elemet érintő módosítást végezni. Ha erre mégis sor kerül, a versenyzőnek ismételten jelentkeznie kell technikai gépátvételre, ahol jóváhagyják az átalakítást/cserét. Ezen eljárás betartásának elmulasztása a versenyző versenyből való kizárását vonhatja maga után. 

A technikai gépátvételen és azt követően a versenyautón mindig viselnie kell a rajtszámát. 

A rajtszám nélküli vagy más rajtszámával történő indulás kizárást von maga után. 

Az elveszett rajtszámot azonnal jelezni kell. 

14.) Edzések

Tilos olyan versenyzőnek és járműnek a pályára lépni, aki az adminisztratív és technikai átvételen nem jelent meg, és ott versenyzési engedélyt nem kapott, rajtszámmal nem rendelkezik. 

Az edzések az adott verseny Versenykiírásában szereplő időtervének megfelelően kerülnek lebonyolításra 

Minden versenyző részére minimum egy mért edzőfutam kerül lebonyolításra. 

Minden versenyző csak a saját maga által benevezett autóval teljesíthet mért időt (az értékelésbe beleszámító) a versenypályán. Amennyiben másik autóval teszi ezt a rendezőség előzetes értesítése nélkül, eredeti nevezését és az adott autó nevezését is törli a versenyvezetés. 

Lehetőség van más sofőrnek végigfutnia a távot egy autóval, azonban ezt a rajtbírónak előre kell jelezni, aki teszt-futamként jelöli meg az adott eredményt, az nem használható fel kvalifikációs eredményként. 

Az edzések eredményei folyamatosan követhetők kell legyenek a versenyzők számára monitoron vagy nyomtatott formában. Amennyiben elektronikusan ez nem tehető meg, folyamatosan, óránként nyomtatott eredménylistákat kell a továbbjutást mutatva a hivatalos hirdetőtáblára függeszteni. 

A rendező a Profi osztálynak biztosíthat külön edzésidőt, ahol csak ezen osztályok versenyzői rajtolhatnak. 

Az edzések alatt bármelyik osztályba nevezett autó, motor korlátlan számban indulhat, akár egymás ellen is. A rendezőnek lehetősége van korlátozni az edzésfutamok számát. 

Motorkerékpár, gokart vagy quad – autó ellen nem versenyezhet még bemutató futam esetén sem. 

Edzések ideje alatt a versenyigazgató vagy a start marshal engedélyével lehet utast szállítani, ám ezen futamok csak teszt vagy bemutató jellegűek lehetnek, a verseny értékelésébe nem számítanak bele. Az utas ez esetben saját felelősségére tartózkodik az autóban és tudomásul veszi, hogy csak saját, egyéni biztosításai alapján jogosult kártérítésre, a verseny rendezője és tisztségviselői semmilyen módon nem vonhatók felelősségre az esetleges balesetből fakadó sérülésekért, károkért.

15.) Rajt

A rajtprocedúra a következő módon történik:

A gumimelegítő zónában tartózkodó versenyző-páros a gumimelegítés befejezése után, a rajtbíró jelére a pre-stage lámpáig gurul, ahol addig várakozik, míg a másik versenyző is eléri ezt a pozíciót. Miután az egyik autó beállt a pre stage-be a másik autónak legfeljebb 20 másodperce van ugyan erre.

Ezután mindkét autó – szabadon választott sorrendben – beáll a stage-be, amikor is a két versenyző elfoglalja rajthelyét, azaz az első kereke abba a pozícióba érkezik, hogy mind a pre-stage, mind a stage lámpa kigyullad a fán. Erre a két versenyzőnek legfeljebb 10 másodperc áll rendelkezésére. Ha valamely versenyző ezen idő alatt nem áll be a rajtba, a rajtbíró elindíthatja a futamot és a még be nem állt versenyző futama érvénytelen lesz.

A rajtprocedúra során a „deep-staging”, azaz mély-beállás nem engedélyezett. Deep-stagingnek nevezzük azt a rajtpozíciót, mikor a versenyző annyira előre gurul a rajthelyén, hogy az első kerék már nem gátolja a pre-stage sugarat és emiatt a fán csak a stage-lámpa ég.

Miután mindkét versenyző elfoglalta rajthelyét, a rajtbíró elindítja az időmérő-rendszer rajtját, ami működésbe hozza a fát és a futam elindul.

16.) Kategóriák és osztályok: A verseny kategóriákra kerül kiírásra az éves alapkiírás szerint a mellékletben.

17.) Versenytávok:  Minden kategóriában a versenytáv 1/4 mérföld, azaz 402,33 méter vagy 1/8-ad mérföld, azaz 201,16 méter az egyes versenyeken a Versenykiírás szerint.

18.) A versenyen a nyolcas tábla kerül alkalmazásra.

A párosok a következő rendben állnak fel kategóriánként: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. A negyeddöntő résztvevői a 8-ad döntő továbbjutóiból tevődnek össze. Az 1-8 páros továbbjutója a 4-5 pároséval, illetve a 2-7 páros továbbjutója 3-6 pároséval. A két futam győztese adja a kategória döntőjének résztvevőit. A harmadik hely sorsát a negyeddöntőben elért jobb bruttó idő dönti el. 

a Bye futam olyan futam, ahol a versenyző egyedül áll rajthoz. Ebben az esetben a továbbjutáshoz, illetve győzelemhez olyan futamot kell futnia, amelyik szabályos, azaz a rajtban nem ugrik be és önerőből eléri a célvonalat.  

7 induló esetén: 1-bye (erőnyerő), 2-7, 3-6, 4-5. A negyeddöntő résztvevői a 8-ad döntő továbbjutóiból tevődnek össze. Az 1 kvalifikáló a 4-5 pároséval, illetve a 2-7 páros továbbjutója 3-6 pároséval. A két futam győztese adja a kategória döntőjének résztvevőit. A harmadik hely sorsát a negyeddöntőben elért jobb bruttó idő dönti el. 

6 induló esetén: 1-6, 2-5, 3-4. A negyeddöntő résztvevői a 8-ad döntő továbbjutóiból tevődnek össze. Az 1-6 páros továbbjutója ’bye-futam’, illetve a 2-5 páros továbbjutója 3-4 pároséval. A két futam győztese adja a kategória döntőjének résztvevőit. A harmadik hely sorsát a negyeddöntőben elért jobb bruttó idő dönti el. 

5 induló esetén: 1-bye, 3-4, 2-5. A negyeddöntő résztvevői a 8-ad döntő továbbjutóiból tevődnek össze. Az 1 kvalifikáló a 3-4 pároséval, illetve a 2-5 páros továbbjutója ’byefutam’. A két futam győztese adja a kategória döntőjének résztvevőit. A harmadik helyezett a negyeddöntőben kiesett versenyző lesz. 

4 induló esetén: 1-4, 2-3. A két futam győztese adja a kategória döntőjének résztvevőit.

A harmadik hely sorsát a negyeddöntőben elért jobb bruttó idő dönti el. 
3 induló esetén: 1-bye, 2-3. A két futam győztese adja a kategória döntőjének résztvevőit. 

A döntő futamokban a pályaválasztás joga a jobb kvalifikációs helyen bejutott versenyzőt illeti meg. 

Kizárásra kerül az a versenyző is, aki a döntőben egy futamon történő behívástól számított 1 percen belül nem jelenik meg a rajtnál. Vis major esetén a versenyigazgató dönt a várakozási idő emeléséről. 

19.) Díjak.

Pontozás: I: hely 150 II. hely 100, III. hely 50 pont

Minden kategória első három helyezettje tárgydíjazásban részesül.

Az összetett évi pontversenyben a rendező a verseny díjazottai részére különdíjakat is átad.

20,) Kvalifikációs pontok 8-as táblában, időmérő alapján:

továbbá:

1. helyezett 200 pont

2. helyezett 190 pont

3. helyezett 180 pont

4. helyezett 170 pont

5. helyezett 160 pont

6. helyezett 150 pont

7. helyezett  140 pont

8. helyezett  130 pont

21. Döntők.

A gyorsabb és átláthatóbb döntőztetés miatt a kvalifikációk befejeztével a döntőkre regisztrálni szükséges! A regisztrációval a versenyző jelzi, hogy részt kíván venni a döntőkön, ezért a versenyszervezők kiemelt figyelmet fordítanak a döntőre való behívás előkészületénél a versenyző kiértesítésére, akár személyes felkereséssel! A döntő regisztráció elmaradása esetén a versenyző behívásra kerül, és a versenyzőtárs startzónába érkezését követően 60 másodpercen belül meg kell jelennie, a várakozási idő letelte után automatikusan kiesik a döntőből!

A döntőben való beugrással a versenyző automatikusan kizárja magát. Amennyiben mindkét versenyző beugrik, a futamot meg kell ismételni addig, míg valamelyik versenyző győztesen kikerül!

A döntőben az a versenyző is automatikusan kizárja magát, aki a két versenypályát elválasztó vonalat átlépi.

Azonos időeredmény elérése esetén a magasabb sebességet elérő versenyző a feljebb jutó a kvalifikációs táblán!

A döntőkben az időmérő bruttó időket mutat, azaz RT+ET.

22.) A döntőkben a versenyigazgató döntése alapján nem szükséges lefutni a by futamot!

23.) Sebesség és idő csúcs megdöntéséért ál autóknál minden esetben 50 pont jár, motoroknál az előző legjobb kategória eredményeket kell alapul venni, ezeket megdöntve 100-100 pont jár!

23.) A díjak átadására döntők után kerül sor.

24.) Óvás.

Minden óvást a FIA,MNASZ, FIM és a MAMS szabálykönyvében előírt feltételekkel, az ott meghatározott óvási díj egyidejű befizetése mellett a versenyigazgatóhoz kell benyújtani.

25.) Óvási Díjak.

Általános óvás esetén: 20.000 Ft. Nem kell óvási díjat fizetni abban az esetben, ha a szabálysértés szemmel látható.

Technikai óvás esetén a a díj: 100 000.- Ft.

Az óvást írásban a versenyigazgatóhoz kell benyújtani az óvási díjjal együtt a döntők megkezdéséig!

Pontozással kapcsolatos óvást a következő versenynapig lehet megtenni.

26.) Üzemanyag.

A versenyen bármilyen üzemanyag használható.

27.) Büntetések

A rendezvényre belépő járművel a teljes területen – kivéve a versenypálya – a maximális sebesség 30 km/h. A rendezvény területén – a burnout zónát kivéve – gumimelegítés, gumifüstölés, pörgés tilos!
Aki a füves, vagy betonos-aszfaltos területen a fenti szabályt megszegi 30000.-Ft-os pénzbüntetést köteles fizetni a terület tulajdonosának, valamint a rendezvényről kizárásra kerül. A büntetés végrehajtásához a biztonsági szolgálat és a Rendőrség segítségét is kérheti a rendezőség.

A burnout zónába – a start mögötti gumimelegítő zóna, kordonsorral határolva –csak a startbíró, vagy pályabíró egyértelmű jelzésére lehet belépni, és a rajtprocedúrát megkezdeni! A burout zónába csak a behívott versenyjármű, és maximum 2 segítő személyzet tartózkodhat.
A burnout zónába hívás nélkül belépő versenyzőt a további  futamokból kizárjuk, napi versenyengedélyét, és az addig megszerzett eredményeit érvénytelenítjük!

A visszatérő sávban a sebesség a sebességlimit 30 km/óra. A visszatérő sávban csak fegyelmezetten (akrobatikus mutatványokat mellőzve) lehet közlekedni.

A sebességlimit túllépése, vagy fegyelmezetlen magatartás az alábbi pénzbüntetéseket vonja maga után: Minden alkalommal 5.000.- Ft.

Amennyiben a vegyes edzés során a versenyzők nem tartják be a váltakozó szabályt – egy motoros, egy autós pár – a szabályt szegő versenyzőket a további kvalifikációból kizárjuk, az addigi eredményei számítanak be!

28.) Felelősség.

A résztvevők minden harmadik személynek okozott bármilyen káresemény kapcsán, tárgyi vagy személyi sérülés esetén, amelyekért együttesen, vagy külön-külön felelősek, felmentik a Rendezőt, a rendezvény hivatalos tisztségviselőit, azok alkalmazottait, valamint képviselőit mindennemű felelősség alól.

A rendező semmilyen felelősséget nem vállal a depó területén őrizetlenül hagyott felszerelésekért és tárgyakért.

29.) A versenyzők biztosítása:

A rendező a versenyzőkre semmilyen biztosítást nem köt, és ezt a versenyzőkkel a nevezés során tájékoztatja.

30.) Reklámok elhelyezésének tilalma.

A rendező megtilt bárminemű reklám elhelyezését a versenypályán, a depó területén, A tilalom alól kivételt képeznek azok a reklámok, amelyek a szállító járműveken festve vannak, továbbá a verseny motorkerékpárokon, a versenyző és szerelő ruházatán, valamint a versenyzés egyéb eszközein (jelzőtábla, esernyő, stb.) vannak elhelyezve.

Amennyiben a rendező tiltott reklámmal találkozik, azonnal intézkedik azok eltávolítására. Mód van azonban reklámok kihelyezésére, a rendezővel egyeztetett módon.

31.) kategóriák, szabályzatok:

WESTDRAGRACE versenysorozat 2018. évi  szabályzata.

Az AMATŐR kategóriák általános szabályai:

Az AMATŐR  kategóriáiba azok a járművek tartoznak, amelyek karosszériája sorozatgyártásban készült, és a kereskedelemben kaphatóak illetve kaphatóak voltak.
Az amatőr kategóriákba csak szgk, illetve 3,5t alatti forgalmi engedélyű gépjármű nevezhet.

Motorcsere lehetséges típus azonosra, azaz abban a karosszériában szériagyártásban készült motorra, a forgalmi engedélyben rögzítés nem szükséges, a kategóriába sorolás a valós lökettérfogat alapján történik.

Amennyiben nem a forgalmi engedélyben szereplő típusú motor (azonos motorkódú ) van beépítve, a versenyző kötelessége a helyszínen igazolni, hogy ezzel a motorral is gyártották szériában az autót! Amennyiben ezt nem tudja hitelesen igazolni, automatikusan profi kategóriába kell sorolni!
A motor autón belüli áthelyezése nem megengedett.

Minden esetben rendelkezni kell forgalmi engedéllyel, vagy ezzel megegyező dokumentummal, műszaki érvényesség, rendszámtábla nem szükséges.

A motor, futómű és kipufogó-rendszer módosítása engedélyezett. A motor felfúrásos javítása vagy lökettérfogat növelése engedélyezett, ami kategóriát emel, ha a valós lökettérfogat átlépi a kategória határát, kivéve, ha ez csak második túl méretre történő javításból származik. A kipufogó-rendszer kivezetésének a gyári helyen kivezetett véggel kell rendelkeznie. (sidepipe elfogadott)

Az autó könnyítése max. 2 db fém karosszéria elem cseréje engedélyezett, leszerelése nem! Az ablakok nem cserélhetők műanyagokra.

A KRESZ által előírt biztonságtechnikai elemek az autón kell legyenek. Optikai tuning miatti szélesítések,kiegészítések azonban elfogadottak .
A kategóriákban a feljebb nevezés nem engedélyezett.

–          diesel autóknál amennyiben a fokozott koromkibocsájtás az időmérőt megzavarhatja, valamint a korom a pályára rakódhat, a kipufogócső a pálya felé nem fújhat, terelőlemez használata kötelező, vagy minimum 30 fokos szögben felfelé kell állnia!

Mankókerék használata tilos!

Ametőr kategóriákban csak E-jelű, normál gumiabroncs, illetve az aláb felsorlt D.O.T jelzéssel ellátott street gumiabroncsok Mickey Thompson: Sportsman, BFGoodrich : g-Force Super Sport A/S, g-Force T/A KDW,g-force Sport, Radial T/A ,Cooper Cobra GT ,Hoosier : Pro Street ,GoodYear : Eagle GT II , Coker Pro Trac, General Tires engedélyezettek.

Az alábbi dragradiálok engedélyezettek: Nitto NT05R és NT555R  BFGoodrich G-Force Drag Radial, Mickey Thompson Drag Radial, Mickey Thompson Sportsman Pro,  M&H Racemaster Drag Radial, Good Year Drag Radial…továbbá a gépátvevő egyedi elbírálása alapján engedélyezhet illetve kizárhat gumikat,  mintamélység és konstrukció  függvényében. Pl. vágott slick nem engedélyezett, illetve az ún. cheater slick sem elfogadott.

A gumi/felni szélessége nem lehet  keskenyebb, mint a gyári, futófelület nem lóghat ki a sárvédő alól 5 cm-nél jobban, de  átmérőben el lehet térni a gyári mérettől, feltéve, ha az továbbra is  kompatibilis a gyári fékekkel. A fékek átmérője nem csökkenthető, tehát nem tehetnek fel kicsi féket  az amatőr autóra, hogy aztán feltegyenek rá 15-ös kereket hátra a 17-es helyett. Az abroncs futófelületén minimum2 mm mintamélységgel kell rendelkeznie.

Az AMATŐR kategóriában az utólagos feltöltés és a nitro használata engedélyezett, és a megfelelő kategóriába kell sorolni.

A támasztó kerék használata minden kategóriában megengedett.

Üzemanyaga csak kereskedelmi forgalomban kapható lehet: benzin, E85, gázolaj, biodízel, versenybenzin.

Minden kategóriában a forgalmi engedély kötelező!
Az autóban a forgalmi engedélyben meghatározott számú ülésnek kell lenni!
Kipakolás, kárpitok, szőnyegek eltávolítása az utastérből nem megengedett!
Amennyiben az autó valamilyen szempontból nem felel meg az AMATŐR kategóriák szabályzatának a profi kategória megfelelő osztályába kell besorolni

Az őszkerék meghajtású autókat minden esetben 1 kategóriával feljebb soroljuk A turbós, nitrós vagy kompresszoros autókat 1 kategóriával feljebb soroljuk. Három feltöltő közül bármelyik kettő  használata esetén 2 kategóriával feljebb soroljuk a járművet. (ezen szabályok alól kivétel az AUTO1400 kategória, ott egyedi szabályok lépnek érvénybe)

Wankel motor esetén 1,7-el szorozzuk a köbcentit!

10 másodperc alatti járművekben bukóketrec, bukósisak valamint tűzálló ruha használata: KÖTELEZŐ
12 másodperc alatti járművekben bukósisak használata: KÖTELEZŐ

 A1, AUTO 1400 – Azok a járművek amelynek hengerűrtartalma 1000 ccm és 1400 ccm között van, és motorja szívó üzemű. Az 1000 ccm hengerűrtartalom alatti, de feltöltővel, vagy nitróval szerelt járművet egy kategóriával feljebb soroljuk .Az 1000 ccm és 1400 ccm hengerűrtartalom közötti feltöltővel vagy nitróval felszerelt autó az kettővel feljebbi kategóriába sorolandó! Az őszkerekes autókat egy kategóriával feljebb soroljuk.
JELÖLÉS – A1

A2, AUTÓ 1600 – Azok a járművek, amelynek hengerűrtartalma 1401 ccm és 1600 ccm között van, és motorja szívó üzemű. Az őszkerekes autókat egy kategóriával feljebb soroljuk.
JELÖLÉS – A2

A3, AUTÓ 2000 – Azok a járművek, amelynek hengerűrtartalma 1601 ccm és 2000 ccm között van, és motorja szívó üzemű. Az őszkerekes autókat egy kategóriával feljebb soroljuk. AUTO3 kategóriába soroljuk az 1001-1499 ccm feltöltős autókat, tehát a  turbós autók 1500 ccm-től már A4-es kategóriába sorolandóak . AUTO3 kategóriába soroljuk az 1001-1499 ccm feltöltős autókat, tehát a  turbós autók 1500 ccm-től már A4-es kategóriába sorolandóak.

JELÖLÉS – A3

A4, AUTÓ 2500 – Azok a járművek, amelynek hengerűrtartalma 2000 ccm és 2499 ccm között van, és motorja szívó üzemű. Az őszkerekes autókat egy kategóriával feljebb soroljuk.
JELÖLÉS – A4

A5, AUTÓ 3000 – Azok a járművek, amelynek hengerűrtartalma 2500 ccm és 3000 ccm között van, és motorja szívó üzemű. Az őszkerekes autókat egy kategóriával feljebb soroljuk.
JELÖLÉS – A5

A6, AUTÓ 5000 – Azok a járművek, amelynek hengerűrtartalma 3000 ccm és 5010 ccm között van, és motorja szívó üzemű.

JELÖLÉS – A6

A7, AUTÓ SPECIAL – Azok a járművek, amelynek hengerűrtartalma 5011 ccm felett van, és motorja szívó, nitróval, turbóval vagy kompresszorral szerelt .
JELÖLÉS – A7

A8, AUTÓ DIESEL – Azok a járművek, amelynek hengerűrtartalma 1999 ccm-ig van, és motorja szívó üzemű, vagy feltöltő berendezéssel van ellátva. Az őszkerekes autókat egy kategóriával feljebb soroljuk.
Üzemanyaguk Diesel.
JELÖLÉS – A8

A9, AUTÓ DIESEL SPECIAL – Azok a járművek, amelynek hengerűrtartalma 2000 ccm fölött van, és motorja szívó üzemű, vagy turbós.
Üzemanyaguk Diesel.
JELÖLÉS – A9

OPEN

Minden olyan jármű, ami nem személygépkocsi, vagy 3,5t-nál könyebb kistehergépkocsi, 3, vagy több kerékkel rendelkezik, vagy nem rendelkezik gyári karosszériával, illetve az elektromos járművek az

OPEN kategóriába sorolandóak.

Ezek tipikusan: quad, trike, szöcske, homokfutó, gokart, traktor, kamion, fűnyíró stb.

A biztonsági berendezéseinek meg kell felelni a profi kategória kiírásában foglaltaknak.

Nyitott jármű esetén a zárt ruházat, és az E jelzésű bukósisak használata kötelező.

JELÖLÉS – O

A profi kategóriák általános szabályai:

A motor, futómű és kipufogó-rendszer módosítása, utólagos feltöltése engedélyezett. A kipufogó-rendszernek minden esetben ki kell vezetnie a gázokat a jármű karosszériája alól, hogy megakadályozza az égéstermék utastérbe vagy kocsiszekrényre jutását.

A profi kategóriákban a motor bárhova helyezhető és nem kell márka azonosnak lennie,azaz pl. egy Renault-ban alkalmazható Ford motor is. A motort az utastértől, vezetőüléstől szilárd burkolattal kell elválasztani. Amennyiben az autóban a motor áthelyezésre kerül, és ezáltal a gyári tűzfal nem képes ellátni védő feladatát, a következő minimális biztonsági anyagok használata kötelező. A motort és a hajtáslánc további elemeit (váltó, kardán, difi) minimum3 mmvastag vas/acél lemezzel vagy ennek

kiváltására minimum4 mmvastag kevlár védőpajzzsal kell elhatárolni a vezetőtől. A vezető celláját úgy kell kialakítani, hogy az semmilyen módon nem lehet nyitott a talaj felé, szükség esetén további válaszfalak beépítésével kell megoldani a teljes elszigetelést. Az utastérben nem helyezkedhet el semmilyen olyan átmenő cső sem (kivéve a gyári fűtésrendszer csöveit), amelyekből egy esetleges balesetkor a vezetőnek égési sérüléseket okozó folyadék szabadulhat ki (hűtőfolyadék, motorolaj, váltóolaj). Amennyiben ilyen cső elhelyezésére van szükség, azt egy további védőcsőben, vagy lezárható alagútban kell elhelyezni a vezetőfülkén áthaladó teljes hosszában. (Kivétel ez alól a versenysportban homológ speciális, többrétegű csövek alkalmazása, melyeket úgy kell tekinteni, mintha külön védőcsőben futna) Amennyiben az autó meghajtására lánchajtású motort alkalmaznak, úgy a láncot legalább2 mmvastag fém láncvédővel kell borítani becsípődések, illetve véletlenül a hajtásba kerülő idegen tárgyak távoltartása miatt.

Vízhűtő Típusa és kapacitása szabadon választható. Elhelyezése tetszőleges, feltéve, hogy nem nyúlik be a vezetőfülkébe.

Üzemanyag, olaj és hűtővíztartályok. Ezeket tűzfalakkal kell elszigetelni a vezetőfülkétől oly módon, hogy kilöttyenés, szivárgás vagy egy tartály meghibásodása esetén, a vezetőfülkébe ne juthasson be a folyadék. Az üzemanyag-tartály töltőnyílás fedele nem nyúlhat a karosszéria burkolatán túl, és szivárgásmentesnek kell lennie. Üzemanyag tárolása az autóban több mint 10 C-fokkal a környezeti hőmérséklet alatt tilos.

A könnyítés csak a profi kategóriákban engedélyezett, a karosszéria elemek műanyagra cserélése, az autó becsövezése nem emel kategóriát. Minden karosszéria elemnek, beleértve az oldal és hátsó ablakokat, szilárd, minimum3 millimétervastagságú polikarbonátból kell lennie. Szélvédő lehet gyári vagy attól eltérő, de csak ha polikarbonát alapú és minimum 3mm vastag. Polikarbonát szélvédő esetében minimum 1 darab függőleges merevítést kell alkalmazni. A gépátvevőknek el kell utasítaniuk az olyan gépjárműveket, amelyeknek rétegelt szélvédői oly mértékben károsodtak, hogy az a kilátást akadályozza, és fennáll annak a valószínűsége, hogy az esemény során, további törést szenvednek.

Mankókerék használata tilos! Profi kategóriákban a drag versenyzéshez külön kifejlesztett, nagy sebességre tervezett vékony kerék használata engedélyezett.

Profi kategóriákban bármilyen slick-gumi használata engedélyezett. – A kategóriákban a feljebb nevezés nem engedélyezett. Kivételek:

– a 402 méteren 10,5s-nál jobb időre képes autó bármely kategóriából felnevezhet az AP4 kategóriába – a SPECIAL kategóriába engedélyezett a feljebb nevezés, ha az autó elért eredménye indokolja ezt: 402m-en 9,5s illetve 201 méteren 6.5s alatti időre képes autóknál.

– A feljebb nevezés után azonban már nincs lehetőség az évad folyamán visszatérni az eredeti kategóriába az adott járművel

A 402 méteren a profi kategóriákban 10,0 másodpercnél ( 201métern 6,3 s) gyorsabb autóknál, vagy, melynél a gépátvétel úgy ítéli meg, bukókeret beépítése kötelező! A bukókeret minimális kialakítása a következő: A vezető fejvonala mögött maximum 10 centiméterrel kell elhelyezni a főkaput melyet a hátsó toronyhoz vagy az alvázhoz kitámasztóval kell ellátni. A kitámasztóknak legalább 30 fokos szöget kell bezárniuk a függőlegessel, hátrafelé kell lefutniuk, egyenesnek kell lenniük, és a lehető

legszorosabban kell illeszkedniük a karosszéria belső oldal-lemezeihez. A kitámasztókat a tetővonal közelében, valamint a fő bukócső külső, felső hajlataiban, az autó mindkét oldalán rögzíteni kell. Egy darab átlós elem használata kötelező, mely vagy a főkaput, vagy a kitámasztókat merevíti. Az átlós elem felső vége a fő bukócsőhöz annak kitámasztóval való kapcsolódási pontjától legfeljebb 100 mm-re csatlakozhat, illetve a kitámasztó legfeljebb 100 mm-re kapcsolódhat a fő bukócsőhöz való csatlakozási ponttól. A felhasznált csövek minimális anyagigénye 38 × 2,5 vagy 40 ×2 mmhidegen húzott szénacél cső, melynek szakítószilárdsága 350 Nm/mm2. A fő és a kitámasztó bukócső karosszérián lévő rögzítési pontjait minimum 3 mm-es vastagságú acéllemezzel kell megerősíteni, melyek felülete minimum 120 cm2, és a karosszériához kell hegeszteni. A bukócső tartók rögzítését legalább 3 db csavarral kell megoldani. Hatszögletű vagy hasonló, legalább 8 mm-es átmérőjű csavarokat (melyek minimális minősége 8.8, az ISO szabvány előírásai szerint) kell alkalmazni. A csavaroknak vagy önzáróaknak kell lenniük, vagy alátéttel kell ellátni azokat. Ezek a rögzítések minimális követelmények. Lehetséges a csavarok számának növelése vagy az acél bukócső karosszériához történő odahegesztése. Ezen biztonsági berendezések használata a limitidő első elérésétől kötelező az adott gépjárművel versenyzőnek, még akkor is ha ezután lassabb valamiért.

Hitelesített, kézi tűzoltó készülék felszerelése valamennyi profi gépjárműben kötelező

Methanol vagy nitrometán meghajtású autók esetében kívülről és belülről egyaránt működtethető, hitelesített, automata oltókészülék felszerelése kötelező

A FIA J függelék 253. fejezet 7.pontjának megfelelő kézi tűzoltó készülék vagy beépített rendszer használata ajánlott, illetve az áramtalanító használata minden Profi kategóriában ajánlott.

Az autóban bármiféle feltöltéshez használt palack (a hivatalos rögzített tűzoltópalack kivételével), minden esetben a lökettérfogatnak és hajtásmódnak megfelelő feltöltött profi kategóriába emel.

A támasztó kerék használata minden kategóriában megengedett.

A jármű üzemanyaga az adott motortípusnak megfelelő tetszőleges üzemanyag lehet, ami kereskedelmi forgalomban beszerezhető. (pl. versenybenzin megengedett, de otthon készített üzemanyag-keverék ellenőrizhetetlen tulajdonságokkal nem)

Turbódízel autók esetében egyéb hajtóanyag-befecskendezés (víz, methanol, nitro) a lökettérfogatnak és hajtási módnak megfelelő profi benzines kategóriába sorolását eredményezi. Amennyiben a gázolaj mellett további két hajtóanyagot használ (pl.methanol és nitro), úgy az AP4 kategóriába sorolandó.

A profi autókban az „E”-jelű bukósisak használata kötelező. Javasolt a minimum „Motorsport approved” vagy ennél magasabb minősítésű sisak használata

Tűzálló overál használata valamennyi profi kategóriában kötelező, amennyiben a várt, vagy tényleges ET 402 méteren 10 s.-nál kevesebb, vagy a vezetővel egy térben található az üzemanyagtartály, vagy az akkumlátor. Az overál lehet homológ vagy lejárt homológizációjú

Elfogadott homológizációk:

– FIA 8856-2000

– SFI 3.2A/1 és magasabb változatai

– SFI 3.2A/1 és SFI 3.2A/3 ruházat esetén hosszú, tűzálló, homológ alsóruházat viselete

kötelező (elemei: felső, nadrág, zokni)

– Methanol meghajtású járművek esetében hosszú, tűzálló, homológ alsóruházat

viselete kötelező (elemei: maszk, felső, nadrág, zokni)

– Hosszú, tűzálló, homológ alsóruházat használata javasolt minden tűzálló overál alatt

Elfogadott homológizációk:

– FIA 8856-2000

– SFI 3.3

– Homológ kesztyű viselete ajánlott

Elfogadott homológizációk:

– FIA 8856-2000

– SFI 3.3

– Homológ cipő viselete methanol meghajtású autó esetén kötelező, mindenki másnak ajánlott

Elfogadott homológizációk:

– FIA 8856-2000

– SFI 3.3

Profi osztály autó kategóriák 2018:

Használt rövidítések: FWD-elsőkerék hajtás, RWD: hátsókerék hajtás, AWD: négykerék hajtás   
AUTÓ 2000 ccm ALATTI SZÍVÓ és 1600 ccm ALATTI DIESEL  Ide tartozó autók: Minden 2 vagy 4 ütemű, soros, V, Boxer vagy Wankel elrendezésű, négy kerékkel rendelkező autó, melyek 2 vagy 4 kerék hajtásúak, . 2000 – Wankel esetében 1000 – ccm alatti FWD/RWD/AWD szívó benzines és 1600 ccm alatti szívó vagy egyszeresen feltöltött diesel (motorban a robbanást nem elektromos szikra okozza ) autó      JELÖLÉSE: P1   
AUTÓ 2000 ccm FELETTI SZÍVÓ és 1600 ccm FELETTI DIESEL  ÉS 1500 ccm ALATTI FELTÖLTÖTT FWD  Ide tartozó autók: Minden 2 vagy 4 ütemű, soros, V vagy boxer vagy Wankel elrendezésű, négy kerékkel rendelkező autó, melyek 2 vagy 4 kerék hajtásúak, . 2000 – Wankel esetében 1000 – ccm feletti FWD/RWD/AWD szívó benzines és 1600 ccm feletti szívó vagy egyszeresen feltöltött diesel (motorban a robbanást nem elektromos szikra okozza) autó, illetve elsőkerék hajtásúak, és motorja feltöltővel turbó, kompresszor vagy nitroval szerelt benzinüzemű. Vagy a turbó mellett egy vagy több további feltöltést, üzemanyag hozzákeverést alkalmazó Diesel és lökettérfogatuk 1500 – Wankel esetében 750 – ccm vagy az alatti       JELÖLÉSE: P2   
AUTÓ 1500 ccm FELETTI FELTÖLTÖTT FWD  ÉS 2500 ccm ALATTI FELTÖLTÖTT RWD/AWD  Ide tartozó autók: Minden 2 vagy 4 ütemű, soros, V vagy boxer vagy Wankel elrendezésű, négy kerékkel rendelkező autó, melyek elsőkerék hajtásúak, és motorja 1501 – Wankel esetében 750 – ccm feletti feltöltővel turbó, kompresszor vagy nitroval szerelt benzinüzemű vagy a turbó mellett egy vagy több további feltöltést, üzemanyag hozzákeverést alkalmazó Diesel. Illetve melyek 2 hátsó- vagy 4 kerék hajtásúak, és motorja feltöltővel turbó, kompresszor vagy nitroval szerelt benzinüzemű. Vagy a turbó mellett egy vagy több további feltöltést, üzemanyag hozzákeverést alkalmazó Diesel. 2500 – Wankel esetében 1250 – ccm alatti FELTÖLTÖTT RWD/AWD        JELÖLÉSE: P3   
AUTÓ 2500 ccm FELETTI FELTÖLTÖTT RWD/AWD  Ide tartozó autók: Minden 2 vagy 4 ütemű, soros, V vagy boxer vagy Wankel elrendezésű, négy kerékkel rendelkező autó, melyek 2 hátsó- vagy 4 kerék hajtásúak, és motorja feltöltővel turbó, kompresszor vagy nitroval szerelt benzinüzemű. Vagy a turbó mellett egy vagy több további feltöltést, üzemanyag hozzákeverést alkalmazó Diesel. 2500 – Wankel esetében 1250 –  ccm feletti FELTÖLTÖTT RWD/AWD        JELÖLÉSE: P4   
  SPECIÁL    Ide tartozó autók: Minden 2 vagy 4 ütemű, soros, V, Boxer vagy Wankel elrendezésű, négy kerékkel rendelkező autó (kivéve a támasztókerekeket), melyek 2 vagy 4 kerék hajtásúak, Illetve más egyéb, a benzintől vagy gázolajtól eltérő üzemanyaggal működnek.  A speciál kategória módosított alvázzal rendelkezhet és 30 colnál nagyobb átmérőjű és 375 milliméternél szélesebb kereket használ és 9.500 másodperc ( 201 méteren 6.5 sec ) alatt teljesíti a 402.33 méteres távot. 
Dragster: Módosított vagy egyedi alvázon épített jármű 30”-nál nagyobb átmérőjű és 375 milliméternél szélesebb abroncsot használ.
Engedélyezett üzemanyag benzin, diesel, ethanol, E85. Methanol és nitrometán nem engedélyezett.
Feltöltés és methanol befecskendezés megengedett    
JELÖLÉSE: P5   
DRAGSTER P6 Ide tartozó autók: Minden 2 vagy 4 ütemű, soros, V, boxer vagy Wankel elrendezésű motorral hajtott, négy kerékkel rendelkező autó (kivéve a kitámasztókerekeket), melyek 2-kerék hajtásúak.Tetszőleges hajtóanyaggal üzemelnek (ellenőrizhető tulajdonságokkal, és a biztonságos kezeléséről a versenyző vagy csapata köteles gondoskodni).Módosított vagy egyedi alvázon épített jármű 30”-nál nagyobb átmérőjű és 375 milliméternél szélesebb abroncsot használ, és nem rendelkezik, ajtokkal illetve zárt boritással, karoszériával.      

MOTOROS KATEGÓRIA: 2019

Általános szabályok:

STREET ROBOGÓ kategóriában hosszú ruházat, valamint kesztyű használata kötelező!

B2-B8-os kategóriákban zárt protektoros ruházat, kesztyű és csizma használata kötelező!

B1-es (robogó) kategóriában a váltóház könnyíthető de le nem szerelhető!

B2-B6-ös kategóriákban a blokk tuning engedélyezett, a kipufogó- és az elektronika rendszer módosítható. Villanyakat maximum 30mm-re lehet leengedni, ekkor viszont az ÁLLÍTHATÓ  kormánylengéscsillapító kötelező! Slick gumi, lehúzató, ültető “kutyacsont” használata tilos (első-hátsó futóműnek rugózni kell)!

A pályaidom használata engedélyezett kivétel a B5-B6 kategória., idomok leszerelhető, rendszám nem kötelező..

Első-hátsó fékberendezésnek működőképesnek kell lennie!!!

A turbós, nitrós motorokat a SUPER STREET SPECIÁL kategóriába soroljuk!

Versenyzők között a motorcsere tilos, kivéve ha teszt futamot megy ebben az esetben ezt jelezni kell a gépátvevőnek illetve a startmarsalnak (az elért idő nem regisztrálható)

–          Túlsúlyos motoros versenyzőknél (105kg-tól) a lehúzató használata engedélyezett, de működő ÁLLÍTHATÓ kormánylengéscsillapító kötelező.

Felnevezés engedélyezve van kivétel a B5 kategóriából a B6 kategóriába.

Idő és sebességrekord motoros kategóriáknál az abszolút rekordhoz viszonyul megfutása esetén kapható, 100-100 pont!

STREET ROBOGO – Ide tartozó motorkerékpárok: ROBOGÓK ÉS SEGÉDMOTOR-KERÉKPÁROK. melyek hengerűrtartalma nem haladja meg a 70 ccm –t. Erőforrása 2 vagy 4 ütemű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, és motorja szívó üzemű, tehát nincs feltöltő berendezéssel ellátva. Rúgóstagok átalakítható, de nem merevíthető ki. Üzemanyaguk bármi lehet.
JELÖLÉSE: B1

STREET 400 – Ide tartozó motorkerékpárok: Minden sorozatgyártású 2 vagy 4 ütemű, soros vagy V vagy boxer elrendezésű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, amely hengerűrtartalma 71 ccm és 450 ccm között van, és motorja szívó üzemű, tehát nincs feltöltő berendezéssel ellátva. Blokk tuning engedélyezett, a kipufogó- és az elektronika rendszer módosítható. Slick gumi, lehúzató használata tilos! Üzemanyaguk bármi lehet.
JELÖLÉSE: B2

STREET 600 – Ide tartozó motorkerékpárok: Minden sorozatgyártású 2 vagy 4 ütemű, soros vagy V vagy boxer elrendezésű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, amely hengerűrtartalma 451 ccm és 675 ccm között van, és motorja szívó üzemű, tehát nincs feltöltő berendezéssel ellátva. Blokk tuning engedélyezett, a kipufogó- és az elektronika rendszer módosítható. Slick gumi, lehúzató használata tilos! Üzemanyaguk bármi lehet.
JELÖLÉSE: B3

STREET 750 – Ide tartozó motorkerékpárok: Minden sorozatgyártású 2 vagy 4 ütemű, soros vagy V vagy boxer elrendezésű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, amely hengerűrtartalma 676 ccm és 955 ccm között van, és motorja szívó üzemű, tehát nincs feltöltő berendezéssel ellátva. Blokk tuning engedélyezett, a kipufogó- és az elektronika rendszer módosítható. Slick gumi, lehúzató használata tilos! Üzemanyaguk bármi lehet. Ebbe a kategóriába soroljuk az OLD TOP (1996 előtti gyártású) motorokat: azaz a ZZR1100, CBR900, GSX1100.
JELÖLÉSE: B4

STREET 1000 – Ide tartozó motorkerékpárok: Minden sorozatgyártású 2 vagy 4 ütemű, soros vagy V vagy boxer elrendezésű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, amely hengerűrtartalma 956 ccm és 1000 ccm között van, és motorja szívó üzemű, tehát nincs feltöltő berendezéssel ellátva. Blokk tuning engedélyezett, a kipufogó- és az elektronika rendszer módosítható. Slick gumi, lehúzató használata tilos! Üzemanyaguk bármi lehet.
JELÖLÉSE: B5

STREET 1000+ – Ide tartozó motorkerékpárok: Minden sorozatgyártású 2 vagy 4 ütemű, soros vagy V vagy boxer elrendezésű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, amely hengerűrtartalma meghaladja az 1000 ccm és motorja szívó üzemű, tehát nincs feltöltő berendezéssel ellátva. Blokk tuning engedélyezett, a kipufogó- és az elektronika rendszer módosítható. Slick gumi, lehúzató használata tilos! Üzemanyaguk bármi lehet.
JELÖLÉSE: B6

SUPER STREET 1000 Ide tartozó motorkerékpárok: Minden sorozatgyártású 2 vagy 4 ütemű, soros vagy V vagy boxer elrendezésű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, motorja szívó üzemű, tehát nincs feltöltő berendezéssel ellátva. Rugózó elemek cserélhetők, összehúzathatók, leültethetők. A tengelytáv módosítható Maximális tengelytáv: 1730mm. Ide tartoznak a B5-B6 kategóriába nem megfelelő idomos motorkerékpárok. A futómű módosításánál az ÁLLÍTHATÓ kormány lengéscsillapító használata kötelező!!! A motor szabad magassága (legalacsonyabb pontja) 0,5 Bar-os keréknyomásnál pilótával együtt minimum 50 mm-re van a földtől. Slick gumi, lehúzató engedélyezve van. Zsinóros vészleállító használata kötelező! Üzemanyaguk bármi lehet.

JELŐLÉSE: B7

SUPER STREET SPECIAL – Ide tartozó motorkerékpárok: Minden olyan 2 vagy 4 ütemű, soros vagy V vagy boxer elrendezésű, kettő kerékkel rendelkező motorkerékpár, motorja valamilyen feltőltő rendszerrel rendelkezik( turbó, nitro, kompresszor), melynek épített illetve módosított váza és futóműve van. A motor szabad magassága (legalacsonyabb pontja) 0,5 Bar-os keréknyomásnál pilótával együtt minimum 50 mm-re van a földtől. Maximális tengelytáv: 1730mm. ÁLLÍTHATÓ kormány lengéscsillapító használata kötelező!!!  Mindenféle módosítás, Slick gumi, engedélyezve van. Zsinóros vészleállító használata kötelező!

JELŐLÉSE: B8

Nincs hozzászólás

Szólj hozzá!

3 + 9 =